Börtön várhat az önjelölt lakótársra

Megosztás

Szokatlan bűncselekményről tájékoztatott a Jászberényi Járási Ügyészség. Egy 44 éves jászteleki férfivel szembe emeltek vádat rablás bűntette miatt. A férfi kirabolta egy ismerősét, mert az nem engedte meg, hogy a férfi a családjával hozzáköltözzön. 

A vád szerint a férfi 2023. július 1-jén este, Jásztelken ittasan megjelent a vele köszönő viszonyban lévő, egyedül élő 48 éves férfi sértett lakóházánál, ahol beszélgetni kezdtek és a sértett az ingatlanába behívta.

A házban a vendég kijelentette, hogy ott kíván lakni a családjával, mivel nincs hol lakniuk. A sértett ezzel nem értett egyet, mire a vendége felháborodott, kiabálni kezdett, majd pénzt követelt tőle albérletre, ha már ott nem lakhat. Amikor a sértett közölte, hogy nincs pénze, a férfi rátámadt, őt bántalmazta, ezért a sértett – a további bántalmazást elkerülendő – 6.000 forintot adott neki, amivel a támadó az ingatlanból távozott. 

Egy hét elteltével megismétlődött a történet, ekkor azonban a bántalmazásnak az egyik helyi lakos helyszínre érkezése és a rendőrség kiérkezése vetett véget, de csak egy időre, mivel az intézkedés után a férfi és családja visszatért a sértett ingatlanához, aki félelmében megengedte, hogy nála töltsék az éjszakát.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetés kiszabására és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában. 

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek